Item #11884 Це тиха ніч, мій астронавте.
Це тиха ніч, мій астронавте
Це тиха ніч, мій астронавте

Це тиха ніч, мій астронавте

#книголав, 2022.

New Book.

Item #11884
ISBN: 9786178012564



Палітурка: Тверда
Кількість сторінок: 40
Ілюстрації: Кольорові

«Це тиха ніч, мій астронавте» – коротка повість, у формі дитячого щоденника. Головна героїня – семирічна дівчинка Ія, вона записує нотатки впродовж перших десяти днів російського вторгнення в Україну. В оповіді є деталі повсякденного життя Ії під час війни, її турботи, мрії та переконання. Нотатки Ії – різноманітні емоцій: від страху до розгубленості, від радості до відчаю. Юні читачі дізнаються, як міняється Ієне життя, і хто допомагає їй триматися у цей складний час, коли історія повторюється і змінюється назавжди. В книжці ще є вигаданий астронавт, який допомагає Ії триматися. Іїн щоденник починається 24 лютого і триває до 5 березня, ілюструючи перші 10 днів війни".

«Я вагалася, чи писати мені цю книжку. Адже я живу в США, а мої родичі, тато і мама, тьотя і дядя, кузини і друзі – всі живуть в Україні. Та я зрозуміла, що ці тяжкі почуття ми ділимо разом. Ми, люди, відчуваємо серцем, коли тяжко комусь із рідних. Я почала писати свій щоденник, немов я дівчинка семи років, бо саме так я почувалася в серці. За приклад мені був щоденник мого дідуся Євгена Пічка, який написав віршований мемуар-щоденник про захист України і про Другу світову війну», – Оксана Лущевська, авторка книжки, сучасна українська дитяча письменниця.

«Війна – складна тема для дитячої літератури. Але для наших дітей це не історія, а реальність, яку треба навчитися переживати. І книжки можуть у цьому допомогти. Якими мають бути книжки про війну? Як на мене, чесними, дуже простими у викладі, з багатьма ілюстаціями, з сильними героями та з надією. Сподіваюся, що дівчинка Ія та астронавт з книжки Оксани Лущевської стануть підтримкою для багатьох українських дітей», – Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав.

Price: $32.00